Vi hører stadig vekk om at noen forskere har funnet en kur mot kreft. En kur mot kreft ville spart samfunnet for milliarder av kroner hvert år, men hadde også ført til at mange flere ville kjempet om arbeidsplasser, utdanning også videre. Likevel bør vi formidle medisin om den er oppfunnet.

Kreftrammede kvinner må ofte operere bort brystene. Det er en vanskelig avgjørelse, selv om de fleste ikke er i tvil om hva de vil ofre og ikke. Alternativet er ikke like hyggelig. Dette kan få hjelp til ved å besøke https://motiva.health/no/, en nettside for kvinners helse. Musikk kan hjelpe.

Kreft rammer ulikt

I prinsippet vil alle utvikle kreft en gang i livet. Det handler bare om flaks og uflaks. Likevel er det mange ting man kan endre på for å ha mindre risiko for å utvikle kreft. Her er noen punkter for endring:

  • Spis variert mat basert på gode råvarer
  • Hold deg i form for å forhindre magefett
  • Ikke sitt for lenge av gangen, maks 1 time
  • Få nok og rikelig restitusjon og nattesøvn

Ha gode venner, opplev livets gode sider

  • Nyt musikk, reiser, kunnskap, litteratur

Man kan ikke si at dette er en oppskrift på å ikke få kreft, men de er forslag til hvordan man kan leve et sunt liv. Det er mange andre faktorer som kan erstatte hvert eneste punkt i denne listen. Ofte kan det å ha et godt liv, være å leve fullt og helt etter sine egne prinsipper og ikke la noen andre påvirke deg.

Unik forskning

Norsk forskning på kreft er en av de mest omfattende og bemidlede i hele verden. Daglig kommer det inn anonyme skatter til kreftforskning, og dessuten sponser milliardærene store summer på videreutvikling av medisin og kreftkur. Av og til virker det likevel som at det stopper opp. Det er klart kreft og andre sykdommer holder folk i arbeid. Enn hvor tragisk det høres ut, så ville millioner av mennesker mistet livsgrunnlaget sitt om noen fant opp kreftkuren.

Spekulativt, vil nok noen si, og vi har ingen klare svar på det opplagte. Men vi vet også at stadig flere blir friske av kreft. Dette er like gode tegn på at vi alle snart kan leve gode liv selv med kreft. Også vil vi se attraktive ut, noe kvinners helse er opptatt av.

Vi vil alle leve

Vi vil leve gode liv, med familie og venner. Disse to tingene er like viktige som at man lever. Uten familie og venner er livet trist, men det er også et liv med kreft. Derfor må man prøve å finne en middelvei som man selv leder med kultur, mosjon, frisk mat og gode minner. For før eller senere så vil også vi være historie. Velg det gode liv!

envo-store