For de aller fleste er det å stoppe opp helt utenkelig. Pengene må tjenes for å holde hjulene i gang, uansett hvor bedriten jobben måtte være. Litt ut på lørdags formiddag begynner det å klø i hendene etter å gjøre noe innbringende. Men om man har det slik, så er det ikke sikkert det er bra.

Det kan hende du skal gå for den drømmen du alltid har hatt. Utvikle musikktalentet ditt eller bli maler på heltid. Du våkner opp hver dag i håp om en vidunderlig dag, som egentlig går med på å gjøre helt unyttige oppgaver ingen får glede av. Så tør du gi sjefen oppsigelsen?

Tenk deg nøye om

Har du lett for å få arbeid, så er det ganske trygt å si opp. Du kan først be om en permisjon for å teste ut om du har det som skal til. Du må ha penger til de faste utgiftene og livsopphold. Har du vært flink å lagt av en buffer så kan du ta fri en hel måned.

Hva trenger du for å lykkes

Det skal mindre til enn det man tror for å leve ut musikk-drømmen. Man kan til og med vurdere et forbrukslån for å skaffe seg utstyr og betale for abonnementer, kurs og privat utdanning. Når man er usikker så lønner det seg å sondere markedet . Hos formidleren Nettavisen.no kan du også finne det rette lånet for denne situasjonen. Men ikke ta valget før du har gjort dette.

Legg planer

Du må legge en plan. Det nytter ikke å si at du tar det som det kommer og blir liggende på sofaen å sove. Du må legge planen som går i detalj på hvordan du skal lykkes. Hva skal planen inneholde? La oss gi noen eksempler:

  • Hva er din situasjon – hvor vil du?
  • Hvordan finansierer du musikk-karrieren?
  • Legg en daglig plan over hva du skal oppnå
  • Sett delmål og hovedmål
  • Sondere markedet for hjelp
  • Søke støtteordninger
  • Hva hvis du ikke lykkes?
  • Ha en mulig ny arbeidsgiver

Alle disse tingene vil ikke forsikre deg om at du lykkes, men de vil gjøre det mer oversiktlig. Det vil gjøre at du får tid til å fokusere på det viktige. Det du kan eller vil oppnå. Det er du som sitter med nøkkelen, ikke la noen si til deg at du ikke klarer det.

envo-store