Det er noe helt eget med klassisk musikk. Ofte får vi en nesten ubeskrivelig følelse av å høre de beste klassiske stykkene. Kanskje er det de forskjellige variasjonene i stykkene, hvordan stykkene snakker direkte til følelsene våre, og hvordan denne musikken går på tvers av språk, alder, kultur og tiden man lever i. Grunnene kan være mange, og variere fra person til person, men magisk er det uansett.

Treffer fortsatt ungdommen

Klassisk musikk har holdt seg populært mye lenger enn man kan se for seg at noen moderne sjangere og sanger vil. Og musikken fanger fortsatt unge mennesker i 2017. Den 18 år gamle Sarpsborg-jenta Emilie vant drømmestipend for å synge klassisk musikk. Etter å ha sunget siden hun bare var to år – og vært en aktiv elev ved musikkskolen i flere år – var nok denne utmerkelsen godt mottatt av Emilie. Det lover godt at både ungdommen og de som sitter på pengene satser på klassisk musikk.

Kvalitet varer lengst

Verden i dag ser helt annerledes ut fra tiden da Bach, Mozart eller Beethoven levde. De hadde antageligvis blitt forvirret av å se oss høre på digitale versjoner av stykkene deres fra Spotify mens vi googlet etter mat-tips eller bestilte nye sko fra Footway.no. Dette kan vel sies å være et godt bevis for at kvalitet og originalitet aldri går ut på dato, men heller overlever alt. Og hvor mange andre sjangere kan du nevne hvor et stykke kan få en 2-åring og en 90-åring til å føle det samme?

envo-store