I mange år har vi hatt gjenger som Crips og Bloods i USA, gangster-rappere som Biggie Smalls, N.W.A, Eazy-E, Snoop Dogg og Tupac Shakur. Mange av disse er døde for lengst, grunnet det trøblete miljøet og mye konfrontasjoner og konflikter. I Norge har vi imidlertid ikke hatt en slik scene, og hip-hopen har vært preget som en mye snillere utgave.

Det er ingen hemmelighet at Norge er strengere på diverse fronter, og det å følge opp og være ekte når man rapper om gangster-rap er ikke alltid like lett.

I 2015 ga en ung rapper som går under aliaset “Kamelen” ut en singel, signert av den mer anerkjente artisten Lars Vaular. Mens “Kamelen” ga ut singelen var han også på rømmen fra politiet, og hadde vært det en stund. Han har nemlig begått en rekke lovbrudd og var ettersøkt.

I hans egen musikkvideo “Si Ingenting” på¨YouTube, som forøvrig har over 600 000 visninger, kan man se at han allerede her begår mange lovbrudd og rapper om kriminalitet. Låta i seg selv handler om å ikke si noenting til politiet, om diverse lovbrudd han begår.

I følge flere kilder mener mange at musikken er bra, men at budskapet er dårlig. Men dette er klassisk for gangster-rap. Se videoen HER blir han pågrepet

Etter låta tok av og de entusiastiske supporterne i Bergen har løftet den til taket på nett, har den fått mye oppmerksomhet på andre siden av landet også. I Oslo er det en scene for gangster-rap, her er det mange artister som virkelig har tatt det personlig.

En rapper som heter Edw!n samlet sammen mange gjenger og andre rappere, blant annet fra Danmark og Sverige men også rundt i Oslo, og satt sammen en musikkvideo med direkte svar til Kamelen i Bergen.

envo-store