En kamerat av meg sa engang at uansett hva som skjedde, skulle han oppleve Tomorrowland, om det så skulle være i rullator. Tomorrowland er Europas desidert største musikkfestival for elektronisk rave-musikk, og den samler tilskuere fra hele verden. Hit kommer indere, japanere, brasilianere og nordmenn.

Kameraten min har enda ikke fått oppleve Tomorrowland. For først ble han forelska, og så fikk han barn. Deretter måtte han jobbe, og plutselig hadde det gått 15 år. Deretter dukket denne pandemien opp, og nå har jeg ikke lenger tro på at han får oppleve festivalen likevel. Men hva tror dere?

Belgia

Festivalen holdes i Antwerpen på et sted som heter Boom. Det er ganske kult å tenke på når det gjelder dette stjerneskuddet av en festival. Det kommer om lag 400 000 tilskuere hit hvert år, noe som gjør den til en av de aller største festivalene i verden. Belgia har en alvorlig koronasituasjon per 2021. Landet er totalt stengt ned, men flere og flere vaksiner blir satt hver eneste dag.

Kanskje er det beste å strømme en festival hjemmefra. Vi kan tross alt ha ganske mange gjester og blir vi vaksinerte, kan vi ha enda flere gjester. Vi kobler huset opp med Smarthus løsninger, høyttalere og skjermer, og fyller baren med gode drinker og bassenget med friskt vann.

Anbefalte reiseråd 2021

Det er ikke reisenekt til Belgia lenger. Men, tiltakene er fortsatt veldig strenge, med karanteneopplegg og digital helsesjekk ved inn- og utreise. Det er sikkert at vi ennå ikke vet resultatet av denne forferdelige pandemien som har rammet oss. Noen land ser ut til å ha kommet over det verste, mens andre land ser ut til å være på vei rett inn i en fryktelig katastrofe.

Jeg er fortsatt ikke sikker på om kameraten min vil vurdere å oppleve Tomorrowland i år heller.

Tomorrowland 2021

Det har kommet en rekke artister på plakaten allerede. For alle som vurderer festivalen er det viktig å få med seg at den er flyttet til månedsskiftet august, september. Her er noen artister som allerede er klare:

  • Nicky Romero (fra SHM)
  • Armin van Buuren
  • Adam Beyer
  • Tale of Us
  • Claptone
  • Robin Schulz

Vi har sett en festival som har gått fra 5000 tilskuere i 2005 til over 400 000 i 2019, så vi lurer på hvordan de skal takle så mange tilskuere dette året. Finner de belgiske arrangørene på noe lurt, eller vil man måtte holde den kjente meteren? Kanskje kan man kobles i kohorter eller gruppemøter med nærkontakter? Hvem vet, men jeg tror kanskje kameraten min vil ha en sjanse i år. Morgendagens drømmeland kan være innen rekkevidde også for ham nå i 2021.

envo-store