Dette er historien om en musikkfestival som er blitt en av de aller største i sitt slag. Øyafestivalen ønsker på nytt velkommen til Tøyenparken i august. Artister er booket og programmet er publisert. Det borger for opptil ti timers sammenhengende musikkfest fra onsdag til lørdag. Fra arrangørens formaninger til publikum trekker vi fram at det er forbudt å bringe selfie-stenger inn på området. Du står imidlertid fritt til bruke egen arm eller selvutløser.

Øya med toppscore

Det nærmer seg altså årets høydepunkt for musikkinteresserte i Oslo og Omegn. Øyafestivalen slår til med kjente artister og yrende musikkliv fra 8. august. Det starter med klubbkveld på tirsdag på lokaler rundt om i byen før utendørssirkuset er i gang i parken fra onsdag. Festivalen har dessuten fått toppscore i britiske medier. The Independent mener at den er en av de absolutt beste i sitt slag. De foretrekker en bypark i Oslo framfor et gjørmete engelsk jorde hvilken som helst dag. Du har vel sikret deg plass? Det er få billetter igjen.

Hvilken øy snakker vi om?

Men hvorfor heter det Øyafestivalen, eller bare Øya som det er blitt vanlig å si? Den er jo rimelig godt sikret på det skandinaviske fastlandet. Det er fordi festivalens forløper ble arrangert på Kalvøya i Bærum. Kalvøyafestivalen er fortsatt legendarisk blant eldre rockere. I sin nyere form dukket den først opp i Middelalderparken i Oslo. Der holdt den hus og møbler fram til den måtte flytte til Tøyenparken på grunn av arbeidet med Follobanen. Men den trives godt på Tøyen, hvor det ventes et stort antall kjente artister og titusenvis av musikkglade besøkende disse dagene.

envo-store