Det krever å ha god fysisk helse, for å ha en god sangstemme. Fysisk aktivitet vil trene både utholdenheten, muskelkontrollen og styrken. Når du skal trene lønner det seg dessuten å ha et par med fine treningsshorts til dame på seg.

Bedre lungekapasitet gir lengre toner

Når du skal satse på trening, bør du vite litt om hva som bør trenes. Det er greit å trene for å få bedre muskelkontroll og styrke. Kjernemuskulaturen øker volumet og holder tonen i rett tonehøyde når du skal synge. For å holde lengre toner, trenger du bedre lungekapasitet. Dette kan forbedres ved at du for eksempel får bedre kondisjon med jogging i dine fine treningsshorts dame. Når du synger med magen menes det at du synger med mellomgulvet. Derfor trenger du god kjernemuskulatur når du driver på med musikk.

Dermed bør du trene ryggen og magen. Du skal ha god utholdenhet når du synger, for å åpne luftveiene med lunger som trenger plass til bevegelse. Trikset der blir å trene skuldrene dine, ved for eksempel høy roing i sittende stilling. Når du skal gjøre øvelser som dette lønner det seg å ha treningsshorts dame. Noe du kan gjøre i hverdagen er å begynne å ta trappene i stedet for heisen. Gå til og fra jobb om mulig. Dette er to enkle grep du kan gjøre i hverdagen din.

Enkle øvelser som gir effekt

Situps er en god øvelse for å trene korsryggen og kjernemuskulaturen. Det er fordi du bruker akkurat samme muskulatur i øvelsen som når du synger. Du kan enkelt avansere øvelsen ved å legge til vekter eller antall repetisjoner over tid. For å trene mer på utholdenheten, kan du kombinere noen vanlige mageøvelser med rotasjoner. Sørg for at det er kontrollerte og rolige bevegelser som holder ryggen strak. Planken er en annen øvelse som fungerer bra for kjernemuskulaturen og nedre delen av ryggen din.

Tren gjerne kondisjon der det er mulig. Tenker du å gjøre det i stuegulvet, gå for noen enkle aerobic-øvelser med musikk til. Gjør gjerne et par sidesteg med spark bak, slik at du får opp hjerterytmen. Etter noen gjentakelser vil du forbedre kondisjonen og lungekapasiteten din. Når du er ferdig med økten må du alltid huske på avspenning. Det er godt for kroppen å slappe helt av. Gjør dype inn- og utpust til skuldrene senker seg. Ikke glem å strekke kroppen din godt, for å unngå gangsperre dagen derpå.

envo-store