• Øyafestivalen

Lokasjonen er satt til midt i Oslo – i Middelalderparken. Øyafestivalen er en av norges største musikkfestivaler og tiltrekker seg årlig mange store og talentfulle artister. Alt fra gammel rock, til jazz, hip hop og mer. I år skal artister som Lana Del Rey og Ryan Adams opptre, andre artister er også Pixies, Sampha, BADBADNOTGOOD, Car Seat Headrest, Cosima, Sigrid, Young Thug, Mac DeMacro, The XX og Chance the Rapper. I tillegg til dette kommer det mange andre nye og stigende artister fra hele verden.

Festivalen er satt til å arrangeres så grønt som mulig, med miljø og klima i fokus. Øyafestivalen var den første norske festivalen som fikk sertifikasjon for organisk mat, da 97% av maten som ble servert var organisk.

Dersom du har lyst å dra må du kjappe deg å bestille billetter, for Side2 kan nemlig melde om at det bare er dagsbilletter igjen

  • Rock Werchter

Satt til å være i Belgia fra 29. Juni til 2. Juli blir det fire dager med noe av den beste musikken fra hele verden.

Artister som Kings of Leon, Arcade Fire, Radiohead, James Blake, Linkin Park, System of a Down, Foo Fighters og Alt-J kommer og spiller. Men det kommer også flere artister som Lorde, Prophets of Rage, Agnes Obel, Mura Masa, Savages, Cigarettes after Sex, Royal Blood, Birdy, Dua Lipa, Jain, Bonobo, Milky Chance, Charli XCX, Jimmy Eat World ogGlass Animals. Og det skulle vel være nok for de fleste?

  • Roskildefestivalen

De fleste kjenner vel til Roskilde i Danmark. I år blir den holdt fra 24. Juni til 1. Juli på den samme lokasjonen som alltid. Men i år er det en litt annerledes line-up. Her har vi nemlig noe for absolutt alle.

Foo Fighters, Arcade Fire, The XX, Moderat, Solange, Blink-182, Bonobo, Bryson Tiller, Father John Misty, Future Islands, Slowdive… det slutter ikke her!

Roskilde skiller seg ut fra de fleste andre festivaler fordi campingen og sosialiseringen taes til nye høyder. Festivalen begynner som regel noen dager før artistene kommer og opptrer, så man får mye tid til å slå seg ned å bli venner med sine nye naboer på campingen. En av de store aktivitetene er øl-bowling, så slå deg med!

  • Flow Festival

En annen nordisk festival topper listene i år. Nemlig Flow Festival i Helsinki i Finland. I flotte omgivelser kan man nyte artister som The XX, Lana Del Rey, Moderat, Young Thug, Vince Staples, Ryan Adams og Danny Brown.

  • Primavera Sound

Primavera er satt til Barcelona i Spania, og har en stor rolle i å støtte ny og oppkommende musikk. Men hvert eneste år tiltrekkes store og anerkjente artister i tillegg. Noen av sommerens største artister som Frank Ocean, Bon Iver og Montreal rockers Arcade Fire kommer til Barcelona i år.

  • NOS Alive

Pakk sakene, for vi skal til Portugal! I Lisboa arrangeres NOS Alive denne gangen, i vakre omgivelser. Her kommer det en fantastisk gruppe artister, som The Weeknd, The XX, Foo fighters og Depeche Mode i tillegg til mange flere.

envo-store